Διαθέτουμε τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα που απαιτούνται ώστε η συντήρηση του κήπου σας να εξελίσσεται άψογα. Η τακτική συντήρηση είναι σημαντική ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή ανάπτυξη οποιασδήποτε κατασκευής, νέας ή παλιάς.

 

Στα πλαίσια μιας μηνιαίας συντήρησης είναι δυνατόν να περιλαμβάνονται:

  • Κάθε επίσκεψη πραγματοποιείται παρουσία γεωπόνου
  • Λίπανση -κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες σε τύπο, εποχή και τρόπο λίπανσης. Τρεις φορές τον χρόνο εφαρμόζουμε ειδικό λίπασμα για το γκαζόν το οποίο αποδεσμεύεται αργά και τροφοδοτεί έως και τρεις μήνες τον χλοοτάπητα. Δύο φορές τον χρόνο εφαρμόζουμε ειδικές λιπάνσεις σε καρποφόρα και καλλωπιστικά φυτά ανάλογα με τις ανάγκες τους.
  • Κλάδεμα -είτε πρόκειται για αισθητικό είτε για κλάδεμα καρποφορίας είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται από ειδικό γεωπόνο την κατάλληλη εποχή
  • Εργασίες αρδευτικού συστήματος -το μεγαλύτερο λάθος στο αυτόματο πότισμα είναι η εντύπωση ότι δεν χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση. Επεμβαίνουμε είτε για λόγους ρύθμισης είτε για λόγους συντήρησης ή μικροεπισκευών
  • Φυτοπροστασία -ειδικός γεωπόνος αναλαμβάνει την παρακολούθηση της υγείας των φυτών και επεμβαίνει είτε προληπτικά είτε θεραπευτικά
  • Προστασία  από παγετό
  • Καθαρισμός  κήπου από φύλλα, αγριόχορτα κ.ά.
  • Συμβουλές και εφαρμογές κομποστοποίησης (composting)

 

 

Συχνά πολλοί κήποι, για διάφορους λόγους, παραμελούνται για ορισμένο χρονικό διάστημα. Ένας κήπος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Αν παραμεληθεί, μοιραία θα εξασθενήσει. Διαθέτοντας την εξειδικευμένη γνώση που απαιτείται και παρέχοντας την κατάλληλη φροντίδα βοηθάμε τον κήπο σας να επανέλθει σταδιακά στην αρχική του μορφή και, γιατί όχι, να αναβαθμιστεί περαιτέρω αισθητικά. Έτσι, το αποτέλεσμα θυμίζει πολλές φορές έναν νέο κήπο.

Η αναγέννηση μπορεί, επίσης, να αφορά κλάδεμα ανανέωσης παραμελημένων δέντρων -οπωροφόρων ή μη.

 

 

Στην παραπάνω φωτογραφία παρουσιάζεται η κατάσταση του κήπου πριν τον αναλάβουμε (Πριν) καθως και

η φανερή βελτίωσή του έπειτα από τις επεμβάσεις της CityGarden (Μετά).

 

 

Πολλοί έχουν το μεράκι να φροντίζουν μόνοι τον κήπο τους. Ωστόσο, χωρίς την απαραίτητη εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι εφάμιλλο μιας επαγγελματικής δουλειάς.

Προσφέρουμε επισκέψεις γεωπόνου, ο οποίος θα επιλύσει κάθε απορία σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται συμβουλές κλαδέματος, λίπανσης, φυτοπροστασίας, λαχανοκομίας και ο,τιδήποτε άλλο απασχολεί τον ερασιτέχνη κηπουρό. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται όποτε το επιθυμεί ο πελάτης και όποτε το κρίνει ο ίδιος απαραίτητο.